Nadia’s Initiative is working with partner NGOs to repair/build hospitals in Northern Iraq

Nadia’s Initiative is working with local Yazidi NGO, Eyzidi Organization for Documentation, to begin repairing the Sinuni Hospital supplement. Sinuni is the main city north of Sinjar Mountain in Northern Iraq. Parts of the hospital were destroyed and looted during ISIS attacks in the region. With the support of Nadia’s Initiative, the Eyzidi Organization for Documentation is repairing the hospital, fitting it with new doors, windows, floor tiles, plaster, and paint.

Nadia’s Initiative is also working to build a new hospital in Sinjar, the main city south of Sinjar Mountain. With funds from the French government, Nadia’s Initiative plans to work with implementing partner and French NGO, Chaine de l’Espoir (CDE), to build a new hospital over the next three years. Currently, the Iraqi government is assigning a plot of land for the new construction. In an effort to respond to medical needs in the interim period, CDE and Nadia’s Initiative are building an Operating Theater in the wing of the current hospital building.

 

تعمل “مبادرة ناديا” مع المنظمات الغير حكومية الشريكة لإعادة تأهيل وبناء بعض المستشفيات في شمال العراق

مبادرة ناديا تعمل مع المنظمة الايزيدية للتوثيق وهي منظمة محلية غير حكومية، على ترميم، إعادة تأهيل ملحق مستشفى سنونى العام، شمال جبل سنجار، أجزاء من هذه المستشفى تم تدميرها بواسطة داعش وتم نهب وسرقة كافة ممتلكاتها اثناء سيطرة داعش على هـذه المنطقة.

بدعم وتمويل من مبادرة ناديا، منظمة الايزيدية للتوثيق تقوم بإعادة ترميم ملحق المستشفى وتزوده بالأبواب والشبابيك الجديدة مع إعادة ترميم الأرضية وصبغ الجدران، تجهيزه بالأثاث.

تعمل ” مبادرة ناديا” ايضا على بناء مستشفى جديدة في سنجار، المدينة الرئيسيّة التي تقع جنوبي جبل سنجار.، بتمويل من الحكومة الفرنسية، مبادرة ناديا تسعى ايضا الى بناء مستشفى جديدة متطورة بالشراكة مع منظمة (CDE ) الفرنسية كجهة منفذة خلال الثلاث سنوات المقبلة، بعد ان تم تخصيص قطعة ارض لبنائها من قبل الحكومة العراقية، وذلك لتلبية الاحتياجات الصحية لأهالي المنطقة.