Nadia Murad participates in Luxembourg Conference on Sexual Violence

On March 26th, Nadia Murad took part in the Stand, Speak, Rise Up conference – a platform for survivors and key actors to come together to end sexual violence in fragile environments. The event took place in Luxembourg, as part of an initiative of the Grand Duchess of Luxembourg. At the event, Murad spoke about the need for justice and accountability for Yazidi survivors of sexual violence. “Justice is the cure for sexual violence,” Murad stated. During her time in Luxembourg, Murad also met with the Foreign Minister and Prime Minister of Luxembourg to further discuss the importance of seeking justice and accountability for Yazidi survivors.

في ٢٦ آذار/ مارس، شاركت ناديا مراد، الحائزة على جائزة نوبل للسلام، وسفيرة النوايا الحسنة لدى مكتب الامم المتحدة المعني بالجريمة والمخدرات، ورئيسة “مبادرة ناديا” في مؤتمر  خاص خاص بالضحايا والناجيين والعنف الجنسي في البيئات الهشة التي تعاني من الصراعات.

المؤتمر الذي عقد في دولة لوكسمبورغ، كجزء من مبادرة دوقة لوكسمبورغ  الكبرى، تحدتث فيها مراد عن ضرورة المساءلة وتحقيق العدالة للضحايا الازيدييين والناجيات من العنف الجنسي، مبينةً ان ” تحقيق العدالة هي العلاج للعنف الجنسي”. خلال فترة وجودها في لوكسمبورغ، التقت مراد ايضا بوزير الخارجية ورئيس وزراء دولة لوكسمبورغ لمواصلة مناقشة ضرورة ان يتم تظافر الجهود للسعي من اجل المحاسبة وتحقيق العدالة للناجيات الايزيديات